Afvalbak huren: zo eenvoudig is het

Als bedrijf krijg je onvermijdelijk te maken met de vraag waar je met je afval heen moet. Dit kan veel kopzorgen geven en ook voor problemen zorgen als je je bedrijfsafval niet op de juiste manier verwijderd. Gelukkig is de oplossing simpel en doeltreffend: een afvalbak huren. Bedrijven als MKB afval zijn gespecialiseerd in jouw afval. Dat is hun corebusiness en zij verwijderen op een verantwoorde wijze jouw afval. Dat is als bedrijf erg handig omdat er talloze regels zijn waaraan je je moet houden. Maar laten we eerlijk zijn: het leren van die regels heeft in jouw bedrijf waarschijnlijk geen prioriteit. Jij hebt je eigen corebusiness die al je tijd opslokt. Daarom is het goed om te weten dat je makkelijk en eenvoudig van je afval af kunt komen. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Afvalbak huren: zo werkt het

Het is eigenlijk heel simpel. Je huurt een afvalbak en als hij vol is wordt hij opgehaald en vervangen door een lege bak. Je maakt afspraken met het afvalverwerkingsbedrijf over wanneer ze de bak komen halen en je betaalt een vast bedrag per maand voor deze service. Simpeler wordt het niet. Nou ja, er zijn natuurlijk nog wel wat zaken die je van te voren even moet bedenken. Welke afvalbak huur je bijvoorbeeld? De maten variëren van 240 liter tot 1700 liter. Welke maat is realistisch voor jouw bedrijf? Daarnaast moet je even bedenken welke soort afval je het meeste weggooit. Is dat papier en karton, glas of restafval? Of alle drie in welk geval je drie afvalbakken moet huren want ook een bedrijf moet natuurlijk het afval scheiden. Maar bedenk dan wel dat je voor glas misschien maar een kleine bak nodig hebt, die maar een keer per maand geleegd hoeft te worden terwijl het restafval juist een keer per week in een grote bak afgevoerd moet worden. Elk bedrijf zal daarin zijn eigen unieke wensen hebben.

Geen zorgen om afval

Als je een gespecialiseerd bedrijf inhuurt weet je zeker dat jouw bedrijfsafval verantwoord en netjes wordt afgevoerd. Jij hebt daar geen zorgen meer om dus je kunt je bezig houden met wat voor jouw bedrijf belangrijk is. Dus maak gebruik van de mogelijkheid die andere bedrijven je bieden en huur eenvoudig een afvalbak. Je zal merken dat dat een last van je schouders is en laten we eerlijk zijn: dat is als ondernemer toch wel fijn om te ervaren!