Alles in je tuintje

De perfecte tuin is voorzien van alles. Er zit iets voor iedereen bij omdat het een stukje natuur en ontspanning is, daar hoort iedereen zich in te kunnen vinden. In deze blog vertel ik je hoe je jouw tuin zo inricht dat het ook daadwerkelijk een plek is voor alles en iedereen zonder dat je de rust weggeeft. Een stoeptegeltuin zit toch niemand op te wachten. Lees je mee?

Een plekje voor de flora…

Een tuin is geen tuin als er geen bloemen en andere planten instaan. Zij brengen het leven in de tuin en zorgen voor de kleur. Je hoeft niet je hele tuin vol te zetten als je niet te lang met het onderhoud bezig wilt zijn. Creëer in dat geval een paar perkjes hier en daar en houdt dat bij. Verspreid de perkjes door de tuin, zo heb je overal wat groens en kleurrijks om naar te kijken.

…en de fauna

Een tuin moet natuurlijk ook voor de dieren zijn. Als je een tuin hebt, is het heerlijk dat je op een mooie dag de deur open kan zetten en je viervoeter zo de buitenlucht in kan. Maar er zijn meer dieren die graag in jouw tuintje zitten, dieren die we vaak onnodig wegjagen. Denk aan vogels en insecten. Op een plaag zit niemand te wachten maar diertjes als vlinders en bijen kan je met bloemen goed lokken en ze zorgen ervoor dat je tuintje gezond blijft. Niet geheel onbelangrijk…

Een plekje voor de mens…

En dan moet er ook nog een plekje voor ons zijn. Hier zorg je heel simpel voor door een mooi tuinmeubel aan te schaffen, denk bijvoorbeeld aan een lounge set. Zo kan je heerlijk in de tuin ontspannen. Voeg daar een heater en een dekentje aan toe in de winter en je kan gedurende ieder seizoen van jouw kleine oase genieten, met een hapje en een drankje, misschien wel een goed boek of goed gezelschap.

…en het spul

Dan zijn er nog de spullen. Die tuin moet immers ook met wat materiaal onderhouden worden. Gelukkig kun je die gemakkelijk kwijt in een tuinschuurtje. En als je daar de ruimte niet voor hebt of je wilt de rommel een beetje overzichtelijk opbergen, kies dan voor een opbergbox tuin. Die kunnen vaak ook tegen de elementen en zorgen er dus voor dat jouw spullen veilig zijn, ongeacht het grillige weer. Dat is nog eens handig nu we op de winter afstevenen.