De perfecte ronde bril vinden: tips voor een stijlvolle aankoop

Een ronde bril kan een stijlvolle en tijdloze toevoeging zijn aan je garderobe. Maar hoe vind je nu de perfecte ronde bril die bij jou past? In dit artikel geven we je tips om de juiste ronde bril te kiezen voor jouw gezichtsvorm, de beste materialen en kleuren, en hoe je de juiste glazen kunt kiezen voor jouw nieuwe ronde bril.

Hoe kies je de juiste ronde bril voor jouw gezichtsvorm

De eerste stap bij het kiezen van een ronde bril is het bepalen van je gezichtsvorm. Dit zal je helpen om een montuur te vinden dat jouw gezicht op een flatterende manier complimenteert. Het is belangrijk om een bril te kiezen die goed in balans is met de vorm van je gezicht.

Er zijn verschillende gezichtsvormen, zoals ovaal, rond, vierkant, hartvormig en langwerpig. Om te bepalen wat jouw gezichtsvorm is, kun je het beste in de spiegel kijken met je haar uit je gezicht. Let op de breedte en lengte van je gezicht, evenals op de vorm van je kaaklijn, voorhoofd en jukbeenderen.

Gezichtsvormen en bijpassende monturen

Voor elke gezichtsvorm zijn er monturen die beter passen dan anderen. Bij een ovaal gezicht passen bijvoorbeeld bijna alle monturen, terwijl een rond gezicht beter uitkomt met een hoekig montuur. Een hartvormig gezicht staat mooi met een ronde bril die onderaan breder is, en een vierkant gezicht heeft baat bij een ronde bril met zachte lijnen. Als je een langwerpig gezicht hebt, kies dan voor een ronde bril die wat groter is om je gezicht in balans te brengen.

Als je eenmaal weet welke montuurvorm het beste bij jouw gezicht past, kun je bij Charlie Temple een ronde bril bestellen die perfect aansluit op jouw stijl en wensen.

Materialen en kleuren: wat past het beste bij jou?

Bij het kiezen van een ronde bril zijn er verschillende materialen en kleuren om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan metaal, kunststof of zelfs hout. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke look en feel, dus het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren past.

Qua kleur zijn er ook talloze opties. Je kunt kiezen voor een klassiek zwart of bruin montuur, of juist gaan voor een opvallende kleur of patroon. Houd rekening met je huidskleur, haarkleur en de kleuren die je vaak draagt in je kleding om te bepalen welke kleur het beste bij jou past.

De juiste glazen kiezen voor jouw ronde bril

Als je een ronde bril hebt gevonden die goed bij je gezichtsvorm, stijl en kleurvoorkeuren past, is het tijd om de juiste glazen te kiezen. Afhankelijk van je wensen en behoeften zijn er verschillende opties om uit te kiezen.

Glazen op sterkte of gewoon voor de stijl?

Heb je een bril op sterkte nodig? Dan kun je bij het bestellen van je ronde bril bij Charlie Temple eenvoudig je sterkte doorgeven, zodat je glazen op maat worden gemaakt. Maar ook als je geen sterkte nodig hebt, kun je natuurlijk een ronde bril bestellen puur voor de stijl. Kies in dat geval voor glazen zonder sterkte, eventueel met een blauwlichtfilter om je ogen te beschermen tegen het licht van beeldschermen.

Door rekening te houden met je gezichtsvorm, materiaal- en kleurvoorkeuren en de juiste glazen te kiezen, zul je zeker een stijlvolle ronde bril vinden die perfect bij jou past!