De verzendkosten van een pakket naar spanje

Je zult waarschijnlijk niet vaak een pakket naar Spanje versturen en als je dit wel doet, is het wel prettig om hier iets vanaf te weten. De prijzen kunnen erg verschillen per locatie en vooral wanneer het gaat om zendingen naar het buitenland. Bovendien zal het als je iets naar familielid of een vriend stuurt heel anders lopen dan wanneer je van plan bent om dagelijks pakketjes naar een ander land te sturen. 

 

De prijzen van het versturen van een pakketje

De prijs die je zult betalen voor het verzenden van een pakketje naar Spanje zal niet overal hetzelfde zijn. De ene verzender zal er net iets meer voor vragen dan de ander, maar als het goed is zal het niet veel verschillen. Een pakket versturen naar Spanje kosten van zo'n 12,50 euro. Dit geldt voor een pakketje dat je vanuit Nederland verstuurd richting Spanje. Dit bedrag is inclusief btw en is alleen geldig voor kleine pakketjes. Dit houdt in dat het net als een envelop door de brievenbus moet kunnen. De maten die voor een verzending naar Spanje gelden zijn niet veel anders als de maten die in Nederland gelden. Als je een pakket verstuurd zal het na de verzending in twee tot drie dagen terecht komen in Spanje. Ook dit hangt weer af van de locatie waar je het naar stuurt, maar ook de drukte en het tijdstip waarop je het pakketje verzendt speelt hierin een belangrijke rol.

 

Het versturen van grotere pakketten

Als je een groter pakket wil versturen die niet door de brievenbus past, dan zullen de kosten ook toenemen. Dit is niks nieuws en zal je als het goed is ook niet verbazen. Voor een pakketje van onder een kilo zal je rond de 20 euro kwijt zijn. Voor pakketten van 1 tot 10 kilo zul je inclusief btw net iets meer kwijt zijn dan 20 euro. Bij pakketten die zwaarder zijn dan 10 kilo zul je een prijs van rond de 25 euro moeten betalen voor het verzenden. Ook zal het bij dit soort pakketten uitmaken voor de prijs of je het pakketje laat ophalen bij een Pickup plek of dat die aan het huisadres moet worden bezorgd. Een pallet versturen is ook mogelijk, maar door de grote van het product en het gewicht zal je hier een stuk meer geld aan kwijt zijn. Toch is het als je vaker producten naar Spanje moet sturen voordeliger om één keer een pallet te sturen dan telkens losse producten. Als je van plan bent om vaker grote pakketten te versturen is het misschien verstandig om hiervoor vaste afspraken te maken zodat je minder tijd kwijt bent aan het regelen.