Een nieuwe baan

Het kan een best stressvol proces zijn om een nieuwe baan te zoeken. Wellicht is het zelfs noodgedwongen, wanneer het bedrijf waar je eerder werkte jou niet meer kan faciliteren met een betaalde baan. Uiteraard moet er wel geld in het laatje komen en dus is het goed om te weten hoe je het beste en het snelste een nieuwe baan kan vinden. In dit blog leg ik je aan de hand van een aantal tips uit hoe je dit het beste kan aanpakken.

Persoonlijk

Niets is vervelender dan het hebben van een baan die je niet leuk vindt. Elke dag met tegenzin naar je werk is een absolute verschrikking. Ga daarom eerst goed kijken naar wat je wil en wat bij je past. Maak simpelweg een notitie waarop je nagaat wat je wil, waar je dit wil en bij welk soort bedrijf. Zie je het zitten om 50 kilometer te reizen? Of is dat door de afwezigheid van een auto geen optie. Op die manier kan je een stuk gerichter op zoek naar jouw nieuwe baan en is de kans kleiner dat je later elke dag met tegenzin naar je werk vertrekt.

CV

Jouw CV is jouw visitekaartje. Dit gebruik je om het bedrijf te overtuigen dat jij dé beste bent om de positie in te nemen. Maak je CV niet te lang, zeker niet meer dan twee kantjes en zorg dat het er overzichtelijk en professioneel uitziet. Anders kan het maar zo zijn dat het bedrijf jouw CV niet eens serieus neemt. Kijk ook naar een goede foto waarop je vriendelijk en dus uitnodigend kijkt. Klaar met jouw CV? Laat hem door een ander checken. Het zou pijnlijk zijn om een CV te sturen met spelfouten.

Aanbeveling

Als je al eerdere werkgevers hebt gehad en je gevoel hierover is goed, dan is het zeer aan te raden om te vragen voor een aanbeveling. Je kan hiervoor het nummer geven aan je nieuwe mogelijke werkgever, of je kan ze vragen of ze een aanbeveling willen schrijven op jouw LinkedIn profiel. Dit is een extra stok achter de deur wanneer je nieuwe werkgever twijfelt en kan wellicht de doorslaggevende factor zijn.

Als het je echt niet lukt, kan je altijd nog de hulp van professionals inschakelen. Zo ook het uitzendbureau Amsterdam, die met alle liefde op zoek gaan naar de perfecte nieuwe baan voor jou. Werk zoeken is een zorgvuldig, maar stressvol proces. Neem indien mogelijk goed de tijd hiervoor en wees niet te laks. Succes!