Last van pijnlijke voeten? Niet meer na deze tips!

We hebben allemaal wel eens last gehad van pijnlijke voeten. Misschien doordat de hele avond op de dansvloer hebt gestaan op je hakken of doordat je een halve marathon hebt gelopen terwijl je met vrienden en/of vriendinnen aan het shoppen was. Misschien kreeg je wel last van pijnlijke voeten doordat er blaren ontstonden door het niet (voldoende) inlopen van je nieuwe schoenen. Of misschien had je, je nieuwe schoenen wel voldoende ingelopen maar paste het model schoenen eigenlijk niet helemaal bij jou voet. Een hoop oorzaken kunnen dus pijnlijke voeten veroorzaken maar hoe kom je er ook weer vanaf? Of beter nog, hoe voorkom je pijnlijke voeten voortaan? Dat vertellen we je graag in dit blog.

De juiste schoenen

Onze voeten zijn een behoorlijk belangrijk onderdeel van ons lichaam. Ze brengen ons tenslotte overal naartoe. Onze benenwagen kan daarom wel wat ondersteuning en bescherming gebruiken en daar zijn schoenen voor gemaakt. Schoenen vormen als het ware een beschermlaag om onze voeten maar ze doen nog meer. Wanneer je last van hebt van ene doorgezakte voet of een andere afwijkende voetstand dan kan de zool in je schoen daarbij helpen. Niet alleen de schoen maar ook de zool ondersteunt jouw voet waardoor je veel minder klachten ervaart. Toch is het wel belangrijk dat je de juiste soort schoenen draagt. Ten eerste moeten je schoenen nooit te krap zitten. Een schoen kan in de lengte te krap zijn maar ook in de breedte of zelfs de hoogte. Wanneer je schoen in de lengte te krap zit, draag je een te kleine maat. Wanneer je schoen in de hoogte te krap zit heeft dit met je wreef je maken en wanneer je schoen in de breedte te krap zit heeft dit te maken met de wijdte van je voet. Ook materiaal en afwerking spelen een hele belangrijk rol. Ben je op zoek naar echt goede schoenen? Kijk dan eens naar schoenen uit de collectie van Elena Iachi. Dit merk is een duurzaam, kwalitatief goed merk waar jouw voeten zeker blij van worden. Deze en andere topmerken vind je bij onder andere op de website van Van Arendonk.

De juiste sokken

De meeste van ons dragen sokken in hun schoenen. Wanneer je de juiste schoenen draagt maar alsnog last hebt van je voeten dan kan dit ook komen doordat je niet de juiste sokken draagt. Ook sokken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen maar meestal is katoen of een synthetisch materiaal toch wel de meest voor de hand liggende keuze. Katoenen sokken zijn prima, ademend maar kunnen soms wat ruw zijn. Synthetisch materiaal is daarentegen een stuk zachter en soepeler maar ademend wel minder goed. probeer dus sokken te dragen waar jouw voeten het fijnst in voelen.