Groene stroom: de voordelen voor ondernemers

De laatste jaren is er veel verschuiving te zien op het gebied van zakelijke energie. Ondernemers kiezen er bijvoorbeeld vaker voor om voor groene zakelijke energie te gaan in plaats van voor grijze energie. Groene stroom wordt gemaakt uit natuurlijke energiebronnen, zoals de zon en de zee. De overstap hierop is als ondernemer een goed begin om iets bij te dragen aan een beter milieu. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf. Wie weet maak jij daarna ook wel de keuze voor duurzame energie.

Groene energie is beter voor de wereld

Het grootste voordeel en een van de grootste redenen van ondernemers om voor groene stroom te gaan, is om het feit dat deze vorm van energie beter is voor de wereld. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe energie wordt opgewekt. Kijken we naar de productie van grijze energie dan zien we dat daar veel CO2 bij vrijkomt. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Dat heeft weer effect op veranderingen van het klimaat. Kies je voor groene stroom dan kies je voor een vorm van energie waarbij er minder CO2 vrijkomt. Alleen dat is al schoner voor de wereld. Wat ook interessant is om te weten is dat groene stroom uit natuurlijke en onuitputtelijke energiebronnen wordt opgewekt. Grijze energie niet; deze vorm van stroom wordt geproduceerd uit fossiele bronnen. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Kortom: de keuze voor groene energie is in ieder geval een goede en schone keuze voor de wereld.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Alsof dat nog niet genoeg is, is groene energie ook de enige vorm van stroom die je zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn zonnepanelen en een omvormer. Met de zonnepanelen vang je zonnestralen op; de omvormer zorgt ervoor dat die zonnestralen worden omgezet in bruikbare energie. Natuurlijk moet je hiervoor wel eerst een investering maken in zonnepanelen. Maar: dat heet niet voor niets een investering, wat betekent dat je dit na een bepaald aantal jaren weer hebt terugverdiend. Zonnepanelen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee; de kosten ervan heb je gemiddeld binnen acht tot tien jaar eruit. Je kunt zelf wel uitrekenen hoe lang je daarna nog gebruik kunt maken van zonne-energie die groen én voordelig is. Op die manier is je eigen energie opwekken niet alleen goed voor de wereld, maar ook héél aantrekkelijke voor je portemonnee.

Scoor voordelige groene energie door vergelijken

Vind je de stap naar zonnepanelen voor nu nog te groot of beschik je niet over het budget om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen? Geen zorgen, want je kunt alsnog voor een fijne prijs profiteren van voordelige groene zakelijke energie. Hoe je daarvoor zorgt? Simpel: door te beginnen met mkb energie vergelijken. Op die manier zie je de beste deals van dat moment voor jouw situatie. Je hoeft niet eens zelf op zoek te gaan, want je kunt gewoon een zakelijke energievergelijker gebruiken. Dat is een handige online tool die op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik op zoek gaat naar de beste aanbiedingen. Ideaal, want dit scheelt je veel tijd en uiteindelijk ook geld. Wat goed is om te weten, is dat je bij een zakelijke energievergelijker altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Kortom: je hoeft niet verder te zoeken naar een nóg betere deal, omdat je alle aanbiedingen al voor je ziet.