Hoe kies ik een game pc?

Gamen is leuk, en voor sommige mensen is het hun lievelingshobby. Als je echt veel van gamen houdt en het vaak doet, is het wel leuk als je kan investeren in een goede gaming pc. Als je een nieuwkomer bent op dit gebied, weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen wat betreft het kiezen van een goede pc. Het leuke aan een gaming pc kiezen is dat je het hele ding zelf kan samenstellen. Maar daarvoor moet je wel aan een paar dingen denken. 

Budget

Het eerste wat je moet vaststellen, en dat is dus voordat je gaat googelen naar alle vette dingen die er allemaal bestaan, is je budget. Hoe veel wil je ongeveer uitgeven aan je gaming pc? Duurder is niet per se beter. Denk vooral goed aan jouw behoeften, prijs-kwaliteitverhouding, en wat je maximaal kan uitgeven. Als dat niet zo veel is, spaar dan liever even door. 

Geheugen

Het geheugen van een computer is bij een game pc superbelangrijk. Dan hebben we het dus over werkgeheugen. Dat gaat namelijk bepalen of de computer je spellen goed kan draaien. Als een geheugen van minder dan 8GB neemt, kan je computer zeer waarschijnlijk je spellen niet draaien. En dat is zonde. Check dus hoe zwaar de spellen zijn die jij wil spelen, en kijk dan wat je aan geheugen nodig hebt. Je hoeft ook niet superveel geheugen te nemen als je het niet nodig hebt. 

Videokaart

Voor games is de videokaart ook heel belangrijk. Dit bepaalt het grafische aspect. De videokaart verwerkt alle visuele elementen die in je spellen voorkomen. Hoe sneller de videokaart, hoe beter de weergave van je games. Nogmaals: voor sommige games is dit hard nodig, voor sommige wat minder. Don’t overdo it als het niet nodig is. 

Processor

De processor zorgt ervoor dat de game goed functioneert. Als jij een bepaalde actie uitvoert, hoort daar een gevolg bij. De processor of CPU stuurt de spelwereld aan, als het ware. Dit werkt samen met het werkgeheugen. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat de belangrijke zaken op tijd verwerkt worden, dus dat je alles op tijd te zien krijgt en in time kan doen. En de videokaart zorgt ervoor dat alles er goed uitziet. Maar de processor zorgt voor de onderliggende processen.

Samenstellen

Je kan zelf de onderdelen kiezen die je nodig denkt te hebben en dan krijg je die als in elkaar gezette computer thuis geleverd. Twijfel je of weet je gewoon niet zo goed wat je nou moet nemen, dan kan je altijd advies vragen aan professionals in een fysieke of online winkel.