Hoe vind je het ideale trouwkostuum

Nadat er ja is gezegd op het romantische aanzoek is het dan zover, jullie gaan trouwen. Je kunt hier lang over fantaseren en vaak wordt dat toch wel het meeste gedaan over een bruidsjurk is het trouwpak man net zo belangrijk als een mooie jurk. Er zijn ontzettend veel soorten trouwpakken en mocht je door de bomen het bos niet meer is dat geen probleem. Hier zijn namelijk een aantal tips om je op weg te helpen. 

 

Een trouwdag vergt verschrikkelijk veel voorbereiding, zo ook de zoektocht naar het ideale trouwpak. Pas hierbij wel op dat je niet al te vroeg begint met de kans dat je dus op de dag zelf het pak niet meer aan kunt. Begin daarom maximaal zo’n 6 maanden van tevoren met zoeken. Plan vervolgens je pasafspraak rond de twee a drie maanden van te voren. Zo weet je met alle zekerheid dat je trouwpak zeker gaat passen op je belangrijke dag. 

 

Stem af op de outfit van je partner en het thema van de bruiloft

Het afstemmen is misschien wel het belangrijkste. Je wilt natuurlijk dat alles als een groot geheel er schitterend en oogverblindend uit komt te zien. Bespreek daarom samen met je partner wat de richtlijnen gaan zijn, wat is het kleuren thema en hoe moet de algemene vibe van de bruiloft er uit gaan zien. Wil je zeker weten dat jouw keuze past bij dat van je partner, neem dan iemand mee naar de pasafspraak die ook met je partner is mee geweest. Soms is het zelfs mogelijk om een stukje stof van de outfit van je partner mee te nemen. Dan weet je zeker dat het een goede match gaat worden. Vergeet echter niet om ook je eigen stijl mee te nemen naar het idee van je trouwpak. Afstemmen betekent niet laten overstemmen, zorg ervoor dat ook jij je goed voelt in hoe je eruit ziet. Het draait namelijk om zowel je partner als jou. 

 

Wat ook al erg helpt met het kiezen van een pak is dat je van te voren al een beetje weet wat je goed staat. Wat zijn jouw sterke punten en wat vind je er zelf goed uitzien. Deel dit met de specialist, dan kan het alleen maar beter gaan. 

 

Maak een afspraak 

Voor het aanmeten en passen van een trouwpak kun je niet zomaar een winkel binnen wandelen, tenminste het kan wel maar het wordt niet geadviseerd. Met een afspraak krijg je alle aandacht en kun je iedereen meenemen die je wilt.