Hoe zorg je voor meer privacy in de tuin?

In de tuin is het prettig om voldoende privacy te hebben. Als je tuin zich naast een weg bevindt, dan is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste afscherming. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om een haag te planten, maar daarnaast ook voor het plaatsen van een schutting.

 

Een haag in de tuin plaatsen

Als je erg van planten en bomen houdt, dan kun je ervoor kiezen om een haag in de tuin te plaatsen. Een goede haag zorgt ervoor dat niemand je tuin in kan kijken. Wel is het bij een haag erg belangrijk dat je hem goed onderhoudt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat er gaten ontstaan en mensen alsnog je tuin in kunnen kijken. Als je zeker wilt zijn van je privacy, dan kun je er het beste voor kiezen om een schutting te plaatsen. 

 

Een schutting in je tuin plaatsen

Een optie om voor meer privacy in je tuin te zorgen is door een schutting te plaatsen. Een schutting kan je in verschillende modellen kopen. Het is hierbij voornamelijk van belang dat je kiest voor houtsoort die stevig is. Daarnaast is het ook prettig als de planken van de schutting behandeld zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je de schutting eventueel ook zelf verven. Dit kost wel erg veel tijd en het resultaat is niet altijd wat je voor ogen had.

 

De hoogte van de schutting

Als je een schutting in de tuin wilt plaatsen is het ook belangrijk dat je nadenkt over de gewenste hoogte. Een te lage schutting is niet praktisch en een te hoge schutting ziet er al snel vreemd uit. De meeste schuttingen zijn rond de twee meter hoog. Twee meter is namelijk voldoende om nieuwsgierige buren niet zomaar in je tuin te kunnen laten kijken.

 

Waar koop je de schutting?

Een schutting kan je bij diverse winkels kopen. Zo kun je er zeer waarschijnlijk een halen bij de lokale bouwmarkt, maar zijn er daarnaast ook vele webshops die schuttingen aanbieden. Een schutting bestellen levert meerdere voordelen op. Het voornamelijkste voordeel is dat je niet zelf heen en weer hoeft te rijden om de materialen te halen. Dit scheelt je zowel tijd als energie. Bovendien kun je via het internet erg eenvoudig verschillende soorten schuttingen met elkaar vergelijken. Hierdoor is het maken van een keuze stukken eenvoudiger. Het is daarom sterk aan te raden om eerst via het internet op zoek te gaan naar geschikte schutting.