Vloerverwarming in huis? Dit zijn de meest geschikte vloeren!

Steeds meer woning worden tegenwoordig opgeleverd met vloerverwarming en als het er niet al in zit plaatsen mensen het vaak zelf. Deze manier van een woning opwarmen is de laatste jaren flink in populariteit gestegen en dat is ook niet zo raar. Een vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat de warmte meer evenredig wordt verplaatst terwijl dit bij radiatoren juist het tegenovergestelde is. Daar gaat de warme lucht weer met de stroming mee het huis uit. Wil jij ook graag vloerverwarming in huis of heb je het misschien al maar weet je nog niet goed welke vloer er bij past? Je leest het hier.

Stenen vloeren

Steen is een natuurlijk materiaal en een ontzettend goede warmte geleider. Het is dan waarschijnlijk ook niet heel vreemd dat de stenen vloer de eerste is in dit rijtje. Steen heeft van zichzelf een lage warmteweerstand waardoor warmte goed wordt geleid. Het materiaal observeert de warmte als het ware zonder dat dit ook meteen weer verloren gaat. De warmte blijft dus aanhouden en zal ook aan de oppervlakte voelbaar blijven. Let er wel op dat hoe dikker de vloer is, des te langer het zal duren tot de warmte goed voelbaar is. Houd hier dus rekening mee als je met een dikker materiaal aan de slag gaat.

PVC en laminaat

Naast stenen vloeren zijn ook PVC en laminaat perfect voor een woning waar vloerverwarming is aangelegd. Beide vloeren hebben de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt in kwaliteit en uitstraling. Beide iedere kleur, stijl, model en type is wel verkrijgbaar. Daarnaast is de vloer in vergelijking met andere vloeren, ook nog eens een stuk vriendelijker geprijsd. Dus als jij na het plaatsen van de vloerverwarming niet meer zoveel budget over hebt dan bieden deze vloeren een uitkomst voor jou.

Houten vloeren

De houten vloer staat als laatste in dit rijtje. Deze vloeren zijn over het algemeen natuurlijk een stuk minder geschikt dan een stenen vloeren of PVC. Dit heeft vooral te maken met de dikte en de werking van de materialen. Waar steen juist wel een ideaal natuurlijk materiaal is voor vloerverwarming hebben houten vloeren dit iets minder. Houten vloeren kunnen namelijk gaan werken wanneer ze te maken krijgen met temperatuurwisselingen. Zo zet hout uit wanneer het warmer is en krimpt het juist weer bij lagere temperaturen. We zeggen niet dat het niet kan maar je dient hier wel rekening mee te houden.