Voor koeltransport gebruik je een koeloplegger

Veel producten die getransporteerd moeten worden kunnen zo in een busje of vrachtwagen geladen worden en dan is het klaar voor vervoer. Niet voor niets zijn de snelwegen bezaaid met vrachtauto’s met goed gevulde trailers. Maar onder transport zijn natuurlijk verschillende segmenten en een daarvan is koeltransport. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk bij levensmiddelen, farmaceutische producten, bloemen en meer.

Deze producten dienen getransporteerd te worden met een koeloplegger, want dat biedt de garantie dat de producten in goede staat arriveren op de plaats van bestemming. Hierin zijn heel veel keuzemogelijkheden, want naast een koelbusje, een combitruck is er natuurlijk ook een specifieke koeloplegger. Dit is de grootste variant en het betreft hier simpelweg een trailer die van koelelementen is voorzien, waardoor het als het ware een rijdende koelkast wordt.

Huren of kopen?

Indien je een koeloplegger nodig hebt, is er volop keuze. Zo kun je natuurlijk een trailer huren bij gespecialiseerde verhuurders die daarvoor allerlei mooie opties beschikbaar hebben. Dat is vooral interessant op het moment dat je af en toe een koeloplegger nodig hebt. Moet je vaak en veel in koele omstandigheden vervoeren? Dan is het aanschaffen van zo’n trailer wellicht een beter idee.

Maar waar te beginnen? Er zijn veel fabrikanten die dit soort trailers produceren, maar daar betaal je natuurlijk wel de hoofdprijs voor. Weet echter dat er voor de koeloplegger ook een interessante tweedehandsmarkt is, waardoor je aanzienlijk goedkoper uit bent op het moment dat je daar een koeloplegger koopt.

De juiste koeloplegger kopen

Het is bij een koeloplegger van belang dat je de juiste keuze maakt voor het beoogde doel. Dit wil zeggen dat je goed moet kijken naar de koelcapaciteiten van de trailer in kwestie. Dit kan namelijk best wel variëren. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken of de trailer matcht met bijvoorbeeld de truck die je tot je beschikking hebt. Het zijn over het algemeen universele koppelingen, maar je weet maar nooit.

Verder moet je nooit meer uitgeven dan nodig is en juist daarom is de tweedehandsmarkt voor de koeloplegger zo interessant. Daarmee kun je flink besparen, maar alsnog een uitstekende trailer aanschaffen die je precies in alle wensen voorziet. En als een koeloplegger teveel van het goede is, dan kun je altijd nog naar een combitruck kijken of een busje dat is voorzien van een koelsysteem.