Leren beleggen in aandelen doe je zo!

Steeds meer mensen in Nederland maar ook wereldwijd kiezen ervoor om hun zuurverdiende spaarcenten te beleggen. Als we deze op de bank laten staan levert dit namelijk niks meer op. Sterker nog, we zouden er bijna nog geld over moeten gaan betalen. Zonde natuurlijk en dat vinden meer mensen. Beleggen is daarom een steeds populaire vorm van geld verdienen. Toch is deze manier van geld verdienen niet zonder risico’s en daarom is het zeker voor de beginnende belegger goed om te weten hoe beleggen in zijn werk gaat. Wat zijn bijvoorbeeld waardevolle tips en hoe voorkom dat ook jij in een valkuil valt? In dit blog vertellen we je daar graag meer over.

Beleggen, wat is het precies?

Beleggen is eigenlijk niets meer of minder dat je geld investeren. Geld investeren is je geld opofferen met het doel dat je hier op lange termijn profijt mee behaald. Rente op een lening is daar een mooi voorbeeld van. Wanneer je bij de bank een lening afsluit betaal jij daar rente over. Je kan meteen een nieuwe bank of auto kopen terwijl de bank op dat moment een groot bedrag kwijt is. De bank heeft gelukkig veel geld en voor hun is dit dus niet zo’n groot probleem. Ze lopen echter wel risico door jou dat geld uit te lenen want wat nou als jij dat geld helemaal niet kan terug betalen? Gelukkig wordt dat allemaal berekent bij de bank. De bank zal jou dat geld echter niet gratis lenen. Ze willen daar wel iets voor terug. De rente die wordt berekend over jouw lening is voor hen het rendement. Daar jouw geld uit te lenen verdienden ze er uiteindelijk meer op en is hun investering een succesvolle opoffering geweest.

Waarin kan je beleggen?

Nu is de bank een bedrijf en jij bent een persoon. Jij als persoon kan natuurlijk in andere personen beleggen als je dat zou willen maar erg rendabel is dat niet. Wat wel rendabel is voor jou als persoon om in te beleggen zijn onder andere aandelen zoals in Pfizer of Wirecard stock, obligaties, vastgoed beleggingsfondsen en producten. Dit soort dingen zijn voor ons als persoonlijk veel aantrekkelijker omdat je daar een groter rendement op kan maken terwijl het vaak minder risicovol is. Toch mag je de risico’s nooit uitvlakken wanneer je gaat beleggen. Het gaat namelijk vaak om grote bedragen met geld en als je, je investering verliest krijg je deze niet zomaar terug. Dat is een van de meest bekende risico’s van het beleggen. Je kan daar ook niemand voor aansprakelijk stellen en is simpelweg part of the game.